海 [umi] 🌊


Year: 2019
Status: Ongoing
Team: Jacopo Bellina, Francesca Lantieri, Massimo Tenan, Francesco Tincani
Location: Syracuse, Italy

The “L” shape contains the assumption of the embrace and in this way it allows to strongly identify the development of the external space. The swimming pool as a last gesture towards nature, whose infinity edge combined with the sound component of the roaring of water beyond the limit of the infinity pool is a call to the sea.
The space inside the house is developed around the entrance hall with a large open space. The lowered living room for private conversations turns into a living area, structured around the kitchen island and continues outwards with a linear piece of furniture that leads to the vegetable garden and to a convivial space protected by the coffered cover.